آیا بعد از پدر مادر شدن عاشق یکدیگر می مانیم

آیا بعد از پدر مادر شدن همچنان عاشق یکدیگر می مانیم ؟

مسلما آشتی دادن این دو نقش، امکان پذیر است ولی در جریان یک زندگی روزمره و یکنواخت چگونه می توان به این هدف دست یافت!

چه بخواهیم چه نخواهیم پدر و مادر شدن زندگی ما را دگرگون می کند حتی با داشتن قوی ترین اراده جهان نیز زندگی یک زوج با به دنیا آمدن نوزاد و در طول اولین سال های تولد او دچار تحولاتی اساسی خواهد شد. گذر از زندگی زناشویی به یک زندگی خانوادگی به راحتی و بدون دردسر اتفاق نمی‌افتد.

ولی با تدابیر لازم می‌توان این دوران آسیب‌پذیر را بی آنکه زندگی زوجین دچار تلاطم شود پشت سر گذاشت.

آگاهی از تحولات اساسی زندگی

بر اساس نظریات متخصصین روانشناسی حتی پیش از داشتن فرزند و هنگامی که هنوز در تلاش و آرزوی داشتن یک فرزندیم بایداز قبل بدانیم که زندگیمان دستخوش تحولاتی اساسی خواهد شد و به دنبال آن باید از مراحل مختلفی گذر کرد. آگاهی از این موضوع سبب می شود که کمتر غافلگیر شویم زیرا از قبل خواهیم دانست که ورود نوزاد ناخودآگاه زندگی زناشویی را به سوی عدم توازن سوق خواهد داد ولی واضح است که برعکس باید این عدم توازن را به امتیاز بدل کرده و از این موقعیت جدید برای بهبود مجدد روابط خویش بهره برد که البته با شرکت در کلاس های قبل بارداری و دوران بارداری و آموزش مناسب می توان تا حد زیادی این مسئله را مرتفع کرد.

همچنین متخصصین معتقدند کمی دور شدن زوجین از یکدیگر طبیعی است. و اغلب در طول سال اول زندگی مادر و نوزاد رخ می دهد که مادر و نوزاد بسیار به هم وابسته اند. یک هم جوشی که باعث توسعه هر چه بیشتر روابط بین آنها می شود. اما گاهی پدر خودرا رها شده احساس کرده و جایگاه خود را نزد همسرش باز نمی یابد.

با این وجود غرق شدن مادر در یک رابطه ادغامی با نوزاد و ادامه یافتن این وضعیت، می تواند عواقب ناگواری بر زندگی زوجین داشته باشد. کارشناسان معتقدند: اگر نسبت به این قضیه بی تفاوت باشیم بعد از مدت کوتاهی روابط زوجین به سردی خواهد گراید

زوجین باید فارغ از دغدغه فرزندان فرصتی را نیز صرف خود کنند. زیرا به هر حال زمانی خواهد رسید که فرزندان منزل و والدینشان را ترک کنند. و آنگاه است که زوجین در رابطه ای سرد و رنگ باخته تنها خواهند ماند.

آیا بعد از پدر مادر شدن عاشق یکدیگر می مانیم

متغیر بودن امیال جنسی

میل جنسی یک زوج همیشه مساوی و همانند هم نیست. تمایلات جنسی در تمام مدت زندگی مشترک دائم در حال تغییر بوده و هرگز به صورتی یکسان باقی نمی مانند. نکته مهم اینکه خانم ها در برابر استرس و فشار های روانی آسیب پذیر تر بوده و میل جنسی زنان بیشتر از این مسأله تاثیر می پذیرد.

در اینجا با بیان چند تمرین ساده می توان به بهبود روابط زوجین کمک کرد.

تمرین شماره یک: تنظیم فهرست علایق

در این تمرین هریک از زوجین لیستی از فعالیت هایی را که دوست دارد با همسرش انجام دهد را یادداشت می کند.

سعی کنید این لیست درست مثل یک منوی غذا متنوع باشد. رعایت تنوع در این کار خیلی مهم است. سپس لیست را بین خود رد و بدل کرده و براساس علاقه خود به هریک از فعالیت ها امتیازی بین یک تا ده بدهید.

به این ترتیب شما لیستی از فعالیت هایی را که مایلید به طور مشترک انجام دهید را تنظیم کرده‌اید. علاوه بر آن به کمک این لیست در می یابید که همسرتان به انجام کدام یک از این فعالیت ها همراه با شما تمایل بیشتری دارد. در نهایت با در دست داشتن این لیست کار تصمیم گیری و انتخاب نیز برایتان آسان تر خواهد شد.

تمرین شماره دو: تنظیم لیستی از خصوصیات مثبت

در این روش زوجین باید از میان ویژگی های همسرشان ۵ تا ۷ خصوصیت خوب و مثبتی که بیش از همه دوست دارند را بر روی برگه ای یا دداشت کرده و سپس در حالیکه آنها را برای همسر خود می خوانند در مورد این خصوصیات به او توضیح دهند.

گاهی فقط همین یک تمرین ساده تاثیر بسیاری بر زوجین دارد. زیرا به این ترتیب فرد با شنیدن این توضیحات و آگاهی از ذهنیت مثبت همسرش نسبت به خود بسیار تحت تأثیر قرار می گیرد.

آیا بعد از پدر مادر شدن عاشق یکدیگر می مانیم

تعامل و گفتگو بین زوجین

زوجین باید در مورد مسائل مختلف به ویژه امیال جنسی با یکدیگر تعامل و گفتگو داشته باشند.

گفتگو باعث ایجاد ارتباطی نزدیک تر و صمیمیت بیشتر خواهد شد.

پس بهتر است از بدو تولد نوزاد در حفظ و تداوم زندگی مشترک خود بکوشیم. این قضیه را می توان با یک فعالیت ورزشی مقایسه کرد. برای بازیابی یک اندام خوب و ایده آل باید انرژی زمان و بودجه کافی صرف کرد. پس برای بهبود روابط زناشویی گذر از این دوران آسیب‌پذیر هم همین کار را باید کرد. یعنی باید زمان انرژی و حتی بودجه لازم را به آن اختصاص داد.

برای حصول نتیجه مطلوب باید برنامه ریزی داشته باشید. در هنگام پیش آمدن فرصتی حتی زمانی که برای یک ساعت خارج شدن از منزل کاملا بی حوصله آید به جای نشان دادن بی میلی، تنبلی کردن و یا اصرار برای ماندن در خانه سعی کنید با همسر خود برای تفریح از منزل خارج شوید. درست مثل انجام تمرینات ورزشی (به محض شروع تمرینات مزایای آن به تدریج در زندگی مشترکتان آشکار می شود)

جمله آخر

تا زمانی که عشق، تحسین و احترام باشد هیچ چیز مانع سعادت و خوشبختی شما نخواهد شد.

پس از سال ها زندگی مشترک طبیعتاً دیگر واکنش های نورو شیمیایی ایام خوش ماه عسل در مغز تکرار نخواهد شد. ولی با یک ارتباط موثر و واقعی می توان شعله های آتش عشق را همچنان زنده نگه داشت.

و بدانید در تحولات زندگی زوجین دو ایستگاه وجود دارد: عشق رمانتیک و کشمکش قدرت

وقتی تغییر در زندگی رخ دهد کشمکش قدرت غالب می شود. بدانید طبیعی است و بعضی وقت ها از طریق مشاوره یا یادگیری بعضی تاکتیک های ساده می‌شود. از این دو ایستگاه جان سالم به در برد و وارد ایستگاه سوم رابطه که عشق همدلانه است، بشویم.

و مهمتر ازهمه فراموش نكنيم كه مادر شدن و پدر شدن يعنی لذت بردن ولي كمي از خود مايه گذاشتن!

وقتی كودك وارد زندگی ميشود به صورت مقطعی زندگی تغيير مي كند. پس ياد بگيريم با تغييرات كنار بياييم وگرنه بي ثباتي تداوم دار احساسی در كودك به خصوص در هزار روز اول زندگی (از لقاح تا دو سال) خلل در هوش معنوی و عاطفی كودك می گذارد.

فیروزه روستا (کارشناس ارشد و مدیر مسئول مرکز سلامت مادران)

آیا بعد از پدر مادر شدن عاشق یکدیگر می مانیم

مجله سلامت

پیج اینستاگرام سلامت مادران

دیدگاه‌ خود را بنویسید