بوتاکس در بارداری و شیردهی

بوتاکس در بارداری و شیردهی

آیا شما هم نگران خطوط و چین و چروک های صورت تان هستید؟ آیا دوست دارید بوتاکس انجام دهید اما نمی دانید آیا در بارداری و شیردهی خطر دارد یا خیر؟

مراقب باشید این تردید و نگرانی ها، خط دیگری بر خطوط چهره تان نیفزاید.

در این مقاله به شما خواهیم گفت آیا انجام بوتاکس در بارداری  و شیر دهی بی خطر است یا خیر؟

بوتاکس در بارداری و شیردهی

بوتاکس چیست؟

کلستریدیوم بوتولینوم یک باکتری بی هوازی است که به تولید سم بوتولینوم کمک می کند. همین باکتری مولد بوتولیسم است که یک بیماری باکتریایی محسوب می شود.

در بوتاکس، سم بوتولینوم برای درمان های آرایشی مورد استفاده قرار می گیرد.

با استفاده از بوتاکس ماهیچه ها در محل تزریق آزاد میشوند و در نتیجه پوست با ظاهری صاف تر نمایان می شود. استفاده از بوتاکس بر روی صورت، عمدتاً برای رهایی از خطوط ریز ، چین و چروک ها وخطوط اطراف چشم انجام می‌شود. در برخی موارد، پزشک ممکن است در شرایطی مانند خط اخم، بوتاکس  را توصیه کنند. همچنین این روش به درمان بیماریهای دیگری مانند اسپاسم عضلانی، تعریق بیش از حد زیر بغل و پلک زدن غیر ارادی کمک می کند.

آیا بوتاکس در بارداری، بی خطر است؟

در حال حاضر، اطلاعات پزشکی برای اثبات اثرات بوتاکس در جنین کافی نیست. بنا براین  کارشناسان توصیه می کنند از انجام بوتاکس در دوران بارداری خودداری شود. آزمایشهای انجام شده بر روی حیوانات نشان داد که بوتاکس اختلالاتی در جنین ایجاد میکند. اما این آزمایش بر روی نمونه های انسانی انجام نشده و لذا نمی توان در این باره با قطعیت صحبت کرد.

بر اساس نظر بسیاری از متخصصان زیبایی، پس از تزریق بوتاکس، باکتری وارد جریان خون شده، در سراسر بدن حرکت می کند و سرانجام به مغز می رسد این فرآیند در عرض سه روز پس از تزریق اتفاق می افتد. حرکت باکتری باعث ایجاد فعالیت غیر طبیعی سلول در محل تزریق و در سراسر بدن خواهد شد. در دوران بارداری، جریان خون در بدن افزایش می یابد. لذا باکتری با سرعت بیشتری در سراسر بدن و مغز منتشر می شود.

کارشناسان این  وضعیت را خطرناک ارزیابی می‌کنند. اما نگران نباشید، به دلیل اینکه بدن در دوران بارداری مایعات بیشتری را در خود نگه می دارد، تمامی خطوط صورت و چروک های اطراف چشم به خودی خود باز می شوند. تغییرات هورمونی که در دوران بارداری رخ میدهد با افزایش تولید چربی طبیعی در بدن همراه است. به این ترتیب پوست صورت به طور طبیعی درخشانتر، جوان‌تر و سالم تر به نظر می رسد. با این اوصاف دیگر نیازی به بوتاکس نخواهید داشت.

بوتاکس در بارداری و شیردهی

کاهش طبیعی خطوط ریز پوست

به جای انجام بوتاکس در بارداری میتوانیم از روش های طبیعی برای از بین بردن خطوط ریز چهره کمک بگیرید، این روش ها هیچ خطری برای شما و جنین ندارد. اما قبل از هر چیز در مورد استفاده از مواد مجاز بر روی پوست در دوران بارداری، نظر پزشک خود را جویا شوید.

استفاده از سرم های مجاز در بارداری

محصولات بسیاری در بازار وجود دارد که استفاده از آنها در دوران بارداری بی خطر است، از پزشک خود بخواهید تا محصولات مناسب را به شما معرفی کند.

اصول محافظت از پوست را رعایت کنید

پوست باید همیشه پاکیزه باشد. تقویت شود و مرطوب بماند. صرفه نظر از خستگی های روزمره، هر گونه آلودگی را از پوست پاک کنیم و صورت را مرطوب نگه دارید.

درست بخورید

غذاهای حاوی ویتامین ث، ای، آنتی اکسیدان ها، اسیدهای چرب امگا ۳ و مواد معدنی مصرف کنید. همچنین مقدار زیادی آب بنوشید.

بوتاکس در بارداری و شیردهی
اخم نکنید

اخم کردن از عضلات اطراف چشم زیاد کار کشیده و چین و چروک ایجاد می کند. برای جلوگیری از این عارضه، بهتر است از اینکه آفتابی یا مطالعه استفاده کنید.

بوتاکس در دوران شیردهی:

مادران میتوانند بعد از زایمان بسياري از محدودیت های زمان حاملگی در مورد خوراکی ها و فعالیت های گوناگون را فراموش کنند، ولی درصورتی که نوزاد از شیر مادر تغذیه کند، مادر باید مراقب مصرف داروها و فراورده های خاص باشد، به دلیل آن که برخی داروها از راه شیر مادر به نوزاد منتقل میشود. بوتاکس دارویی است که از باکتری کلستریدیوم بوتولینوم به دست مي‌ايد و پزشکان مطمئن نیستند که آیا این دارو در شیر ترشح ميشود یا خیر. سم بوتاکس باعث فلج ميشود. اگر سم بوتولینوم به دست متخصص خبره تزریق نشود، بسیار خطرناک و چه بسا کشنده خواهد بود.

انجمن پزشکان کودکان امریکا معتقد است که بعید است مقدار بوتاکسی که در درمانهای زيبايي تزریق ميشود، به نوزاد اسیب برساند. بدین ترتیب به مادرانی که به فرزند خود شیر می‌دهند یا قصد این کار را دارند، سفارش ميشود که مسلما در مورد تزریق بوتاکس با پزشک مشورت کنند. و همينطور بهتر است تزریق بوتاکس را به بعد از، ازشیر گرفتن نوزاد موکول کنند.

در بوتاکس و شیردهی تخلیه شیر و دور ریختن آن روشی است که درصورتی که مادر احتمال دهد مواد مضری موقتاً در شیر سینه اش موجود است، انجام ميدهد . اما به این ترتیب مواد سمی شیر سینه از بین نمی رود. بلکه احتمال انباشته شدن سموم در شیر کاهش می یابد. تا به حال هیچ پژوهشی در زمينه مدت زمان خروج بوتاکس از شیر مادر یا طول مدت ترشح آن در شیر انجام نشده است. بوتاکس برعکس الکل یا داروهای ديگر ماه های زيادي در بافت موضعی باقی می ماند. در نتيجه روش تخلیه شیر و دور ریختن آن راه حل موثری نیست.

انتقال تزریق

تزریق بوتاکس در طول شیردهی میتواند از مادر به کودک انتقال یابد. ولی تزریق بوتاکس دارای نوروکسین هایی است که میتوانند در دوزهای زیاد و یا افرادی که آلرژی به این مواد شیمیایی دارند، خطرناک باشد.

آخر کلام اینکه اگر نگران خط و خطوط ها در دوران بارداری هستید، فراموش نکنید که بارداری زمان نگرانی نیست.

از این لحظه ها لذت ببرید. و شاد باشید. و بوتاکس را با مشورت پزشک به بعد از زایمان و بعد از دوران شیردهی موکول کنید.

فیروزه روستا (کارشناس ارشد و مدیر مرکز سلامت مادران)

بوتاکس در بارداری و شیردهی

مجله سلامت

پیج اینستاگرام سلامت مادران

دیدگاه‌ خود را بنویسید